Blog

Olvass érdekes blogcikkeink közül és használd a tanultakat háztartásodban az egészséged megőrzésére!

Természetes háztartás Lélek

LélekZET

„ Lélekzet: Azon pára, melyet a tüdő kifú, vagy bevesz, azaz lehelet”-olvashatjuk az 1862-ben, a Magyar Tudományos Akadémia által kiadott értelmező szótárban.

Természetes háztartás

Hogyan méregtelenítsük hónaljunkat

A cím lehet nem éppen a legvonzóbb, de a téma ennek ellenére bizony sokak számára érdekes lehet, mivel a hagyományos dezodorok mindennapi használatuk során az egészségre káros anyagokat juttatunk testünkbe. Egy-egy méregtelenítő kúrával könnyen megszabadulhatunk a nem kívánt anyagoktól.  Javasoljuk, mindenki olvasson bele, mielőtt ítélkezne.

Természetes háztartás

A csalán legfontosabb hatásai és felhasználási módjai (teában, hajápolásként, élénkítőként és még sorolhatnánk)

Sokan tartunk tőle, mert csípése kissé fájdalmas, sokan gyomnövényként tekintünk rá, mert ott is megterem, ahol nem szeretnénk ... pedig ha ismernénk egészségügyi hatásait, lehet a gyomlálás helyett az ültetése mellett döntenénk. 

Természetes háztartás

10+ lehetőség, hogyan használjuk a gyömbért és annak előnyeiről

Enyhén csípős és igen jellegzetes pikáns ízével a gyömbé egzotikus ételek és sütemények kiváló alapanyaga, egyéb gyógynövényekkel együtt alkalmazva pedig többek között enyhíti a megfázás tüneteit, az emésztőrendszeri zavarokat és a különböző izomfájdalmakat.

Természetes háztartás

A fokhagyma szenzációs előnyeiről és felhasználási lehetőségeiről

A fokhagyma népszerű fűszernövény, ami számos kultúra konyhájában jelen van, gyógynövény szerepe azonban már koránt sem ennyire közismert, pedig az ember feje búbjától egészen a talpáig számos problémára lehet gyógyír a fokhagyma.

Természetes háztartás

Miért pont a cékla az egyik legegészségesebb növény?

Sokan nem is gondolják a cékla milyen sok pozitív hatással van szervezetünkre, és milyen gazdag különböző, igen fontos tápanyagokban. Szerintünk a céklának minden konyhában ott a helye!


REGISZTRÁLJ az egészségkörhöz és férj hozzá sok hasznos tartalomhoz INGYEN!