Hogyan méregtelenítsük hónaljunkat

A cím lehet nem éppen a legvonzóbb, de a téma ennek ellenére bizony sokak számára érdekes lehet. Javasoljuk, mindenki olvasson bele, mielőtt ítélkezne.

Sokan próbálkoznak házi készítésű dezodorokkal (magnézium alapú), amik néha kiütéseket, túlzott verejtékezést okoznak és a testszaguk sem szűnik meg. Most szeretnénk azokon segíteni, akik ezekkel a problémákkal küszködnek. Kísérletezések sorát követően és vállalkozó szellemű személyek segítségének köszönhetően most találtunk egy lehetőséget, ami igazán jól működik.
 

A hónalj méregtelenítése, valódi megoldás

Egy véletlen eredménye az egész! Elképesztő, mik juthatnak az ember eszébe akár egy (bentonit agyagból készült) arcpakolás közben… a válasz ott van az „arcunk előtt”. A bentonit már ismert természetes és hatásos méregtelenítőként samponokban, fürdőkben, pakolásokban és talán a természetes dezodorra való átállást is segítheti.

De miért is kell egyáltalán méregteleníteni a hónaljunkat? Miért is ne használjuk tovább a megszokott dezodorjainkat és hagyjuk ezt az egészet?

Nos, a hagyományos, ismert dezodorok és izzadás gátlók adalékanyagokon kívül különféle vegyszereket is tartalmaznak. Ami azt jelenti, hogy nem természetes anyagok akadályozzák a test természetes izzadási (egyben tisztulási) képességét. Néhány dezodor kémiai összetétele igazán elképesztő tud lenni:

  • Alumínium: Vannak, akik a magas alumínium mennyiséghez kötik a rák és az Alzheimer kór kialakulásának megnövekedett kockázatát.
  • Ftalátok: Az endokrin (belső elválasztású mirigyek) zavarokat különböző szerves vegyületek is okozhatják, amik hormonháztartás felborulásában vagy akár (főleg férfiaknál) meddőség kialakulásában is szerepet játszhatnak.
  • Propilénglikol: Hétköznapi elnevezéssel fagyálló. Egyes testápolási termékek is tartalmazzák, aminek szükségessége heves vitákat eredményez a szakértők közében és a Környezetvédelmi Munkacsoport jelentései szerint mérsékelt immun toxicitási és allergiás kockázatot mutat.
  • Formaldehid: A formaldehid egy ismert rákkeltő vegyület.
  • Parabének: A parabének olyan illékony vegyületek, melyek szintén káros hatással vannak a hormonrendszerre (kimutatták emlőrákos biopsziás szövetekben is).
  • Antibakteriális anyagok: Jellemzően endokrin romboló és az immunrendszerre nézve negatív hatásúak.

És hogy mindez miért olyan fontos? Előfordult már valakivel, hogy betegség során egy kis dudor, púp lett a nyakán vagy a hónalján? Ez a dudor egy nyirokcsomó duzzanat, ami a nyirokrendszer részeként az immunrendszerünk jelentős szereplője. Közvetlenül a nyirokcsomókra juttatott endokrin rendszert károsító vegyületek összezavarják hormonháztartásunkat és hátráltatják immunrendszerünket.

Ismert, hogy bőrön keresztül meglehetősen könnyen a véráramba jutnak különböző anyagok, vegyületek és mivel ugye egész testünket bőr fedi, nagy kockázatot jelent, ha hagyjuk, hogy adott vegyületek a bőrünkkel érintkezésbe kerüljenek. A növekvő számmal megjelenő rákos megbetegedések mellett ésszerűnek tűnik az említett vegyi anyagok elkerülése, amíg további kutatások bizonyosságot nem adnak biztonságos használatukról.

A mellett, hogy elősegíti a bőr természetes dezodorokra való átállását, a hónalj méregtelenítésének másik fontos eredménye, ami a jelentéséből is következik, hogy segít eltávolítani a korábban használt izzadás gátlókból származó, eddig szervezetünkbe bevitt vegyületeket a (hónalj) bőr szöveteiből. Ez nem árthat hagyományosnak nevezhető dezodorok hosszú évekig tartó használata után.
 

Működik egyáltalán ez a méregtelenítés?

Személyes tapasztalatokból a következőket állíthatjuk:

  • enyhült a testszag, és még a hagyományos izzadás gátlók elhagyását követően sem tért vissza
  • méregtelenítés után kiütéses reakció nem jelentkezett a természetes dezodor alkalmazásakor sem
  • kevesebb verejték volt észlelhető

Habár gyakorlati alkalmazásuk eredményei nem alapulnak tudományos kísérleteken, azok ígéretesnek tűnnek.
 

Hogyan végezzük a méregtelenítést?

Ez olyan egyszerű, hogy szinte nincs is szükség használati utasításra és lehet, hogy az összetevők kéznél is vannak. Amire kelleni fog az bentonit, almaecet és víz.

Keverjünk össze fakanál segítségével (kerüljük a fémet) 1 evőkanál bentonit agyagot, 1 teáskanál almaecettel és 1-2 teáskanál vízzel egy üveg tálban. Az állagának sűrű tejfölre kell, hogy emlékeztessen. Kenjünk fel egy vékony réteget a hónaljunkra és hagyjuk, hogy kifejtse hatását. Javasoljuk, hogy eleinte csak rövidebb ideig próbálkozzunk, és szép lassan növeljük a pakolás idejét. Ha bármilyen fájdalmat okoz, azonnal távolítsuk el. A véráramlás serkentése miatt eredményezhet némi bőrpírt, de ez gyorsan eltűnik. Majd a kellő idő eltelte után mossuk le magunkról. Ezt ismételgessük naponta addig, míg izzadtságszagunk meg nem szűnik, vagy a hónaljunk hozzá nem szokik a természetes izzadás gátlóhoz.
 

További trükkök, amiket érdemes kipróbálni

A száraz fogmosás állítólag javítja a nyirokkeringést, így csökkentheti a testszag mértékét, a viszketést és a nyirokcsomók dagadását.

Igyunk sok vizet, amikor serkenteni próbáljuk a nyirokkeringést (méregtelenítés, száraz fogmosás, masszázs), ezzel támogatjuk testünket és persze elkerüljük a kiszáradást.
 

Áttérés a természetes dezodorra

A méregtelenítés elvégzése után kicsit engedjük megfelelően működni hónaljunkat, azaz hagyjuk izzadni. Persze ez társadalmi szempontból nem minden esetben a legelfogadhatóbb (vagy legkellemesebb), de minél tovább engedjük működni ezt a természetes kiválasztást, idővel annál kevesebb verejték lesz tapasztalható.


„Csináld magad” hónalj ápolás

Könnyen elkészíthetjük saját természetes dezodorunkat, ha van egy kis kókuszolajunk, shea vajunk, és néhány illóolaj a készletünkben. Azon felül, hogy ugyan olyan hatást vált ki, mint a boltokban kapható természetes izzadás gátlók, az anyagiak tekintetében is jobban járunk.

Számos kísérletezés eredményeként megannyi természetes dezodor recept található az interneten, ezek közül tetszés szerint, szabadon válogathatunk.

Érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget elkészíteni, ami akár egy évig is kitarthat. Ezek az izzadás gátlók kortól függetlenül használhatóak, így bátran ajánljuk azoknak a tizenéveseknek is, akiknek eztán szeretnének valamilyen izzadságátlót kipróbálni.

Képek forrása:



REGISZTRÁLJ az egészségkörhöz és férj hozzá sok hasznos tartalomhoz INGYEN!